maviADA 2023 YILLIĞI
top of page

maviADA 2023 YILLIĞI



maviADA 2023 yILLIĞI

Zeliha AYDOĞMUŞ

22 Şubat 2023

*


Elime geçeli neredeyse bir hafta olmasına karşın, ancak paylaşıyor olmamın nedenlerinden biri ne yazsam eksik kalacak duygusu. Diğeri ve asıl nedeni ise ulusumun altından kalkmaya çalıştığı, hepimizin bildiği o büyük yıkım; deprem...

Bu kadar, acının dolu gibi üzerimize yağdığı zor günlerden geçerken, benim adıma kıvanç kaynağı olan bir şeyi duyurmaktan ar ettim nedense. Oysa en çok bu günlerde yaslanmak gerekiyordu edebiyata. en çok bu günlerde haykırmak gerekiyordu içimizdekileri kelimelerin yardımıyla...


İlkler hep özeldir, hele o ilkin üzerinizde emeği büyükse!

Doğru, bu benim için bir kıvanç. Çünkü, arada boşluklar olsa da resmi olarak ilk maviADA Dergisinin internet aracılığı ile yayın yapan kanalında yazı ve şiirlerimle yer almıştım. Ama basılı olarak yayınlanan bir derginin, üstelik de yıllığında... Evet bu ilkti ve en önemlisi onur vericiydi. Bu yüzden, başta maviADA Dergisinin kurucusu, yöneticisi Şenol YAZICI olmak üzere, katkıda bulunan maviADA emekçilerine teşekkür ederim.


Şenol YAZICI'nın yıllığın ön sözünde ''Yazmak Kendini Yaratmaktır'' yazısında, dergiler için söylediği ''Onlar yazar yaratma atölyeleriydi'' söyleminin kanlı canlı kanıtı olarak bulunuyorum karşınızda. En azından benim açımdan tam da dediği gibi oldu, yaratıldım... aynı zamanda yaşamım boyunca sürecek bir yaratımın çemberine fırlatıldığımın farkındayım. Bu yüzden de hiç doymayacak, NIETZSCHE'nin ''Herkes her zaman hiç kimsedir'' sözünü şahit tutarım ki öyle de kalacağım.


Tartışmasız bir doğru, dergiler edebiyatımızın Ar-Ge(Araştırma Geliştirme) merkezleri olarak, hak ettikleri değeri görerek yoluna devam etmeli. Bir oluşum düşünün ki Ar-Ge faaliyetiyle varlığını, sürdürülebilirliğini desteklemesin; eskimeye, eksilmeye, belki de sonunda yok olup gitmeye mahkum olmaz mı! Geçmiş zaman, sadece edebiyatta değil hemen her alanda bunun kanıtlarıyla dolu değil mi! O zaman, diyorum ki dergiler hala, maviADA iyi ki var... Bu nedenle de bendeki yeri hep ayrı kalacak.


Bilgisayarına ya da telefonuna indirip okumak isteyenler için de bir kolaylık düşünülmüş, aşağıda göreceğiniz gibi yazımın sonuç bölümüne eklediği pdf dosyasından derginin yıllığına ulaşabilir, indirebilirsiniz.


Bir de sözü çok uzatmama karşın, dergide değerli yazılarıyla yer alan yazar arkadaşları burada anmazsam eksik kalacak bu yazım.


İyi okumalar...


 İÇİNDEKİLER

-Alfabetik Sırayla-

     



Hamza BEKTAŞ 21

İsmail Hakkı ÖZSARI 25

Mehmet ÇOBAN 27

Mustafa TANER 29

Uğur ÖZIŞIK 49


maviADA-2023- Yıllığı1
.pdf
PDF dosyasını indir • 2.84MB

* Okumak, bilgisayarınıza indirmek için lütfen yukarıdaki dosyaya tıklayınız.

42 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Lale Devri

1/3
bottom of page