TEKEDEN SÜT ÇIKARMAK
top of page

TEKEDEN SÜT ÇIKARMAK

Niyazi UYAR

*


“Öyle bir zamana düştük,

Küfrün adı iman oldu,

Doğru dürüst gider iken,

Hakkın yolu duman oldu!”


Büyük usta Aşık Mahzuni Şerif’in yazıp bestelediği bu türkü Musa Eroğlu’nun sazı ve sesi ile daha bir anlam kazanıyor. Ruhun şad olsun Aşık Mahzuni Şerif, selam olsun Musa Eroğlu!


Hakikaten ya, nasıl bir zamana düştük böyle? Yeni, daha bugünlerde çıkarılan bir yasa ile sosyal medyada yaprak kıpırdamıyor, tabiri caizse. Hazırlanan yasanın anayasaya aykırı olduğu gerekçesi ile yüce mahkemeye açılan dava oy çokluğu ile reddedilince…


Artık bundan böyle eli kalem tutan yurttaşların, eli kaleme maleme gitmez mi olacak? Dünden beri sosyal medyada hiçbir paylaşım yapılmaz oldu, bu yazı kaleme alındığında.


Sosyal medyanın çoraklığı, kurak giden yıla yoldaş olmuşçasına içimi acıtıyor. Bak barajların su seviyeleri tehlike boyutlarının çok altına düşmüş, her gün azalıyor. Böyle giderse kokacağız, salgın hastalıklar insanlığı esir alıp nüfus planlaması yaptıracak. Bu felaket suya sabuna dokunmayanlara çok bir şey yapamayacaktır, onların her türlü, mikroba bağışıklığı vardır çünkü. Suya sabuna dokunan özgürlükçüsü demokrat düşüncelisi, iklim krizinin sonucu bir bir yok olup gidecek mi yoksa?


Her şey ters yüz oldu. Yoksulluk günlerinde yakası ters yüz edilip giyilen bir gömlek, yeni, cet yeni gibi dursa da zaman içinde delik deşik oluverip pare pare olur. Gök Münevver öykü kahramanlarımın en kişilikli olanlarındandır. O derdi ki, yoktan var eden insanlar için, özellikle kadınlar için:


“O istesin, tekeden süt çıkarır.” Ne harika bir deyimdir o. Şimdi onu bir kenara koyarak sadete gelelim. Ülkenin karanlıkta boğulmasının asıl mimarları, okey masalarının yancıları gibi, demokrasi ile uzaktan yakından alakası olmayan ve olmayan düşünce dünyalarında, yalnızca biat kültürünü yaşam biçimi olarak alanlardan demokrasi bekleyen, hatta demokrasinin daha daha ilerisini bekleyen a çapsızlar, bu hakiki manada tekeden süt beklemektir işte. Söyleyin bakalım vizyonsuz ahmaklar, yetmez ama evetçiler, şimdi de “yetmez ama evet,” diyebiliyor musunuz, a çapsızlar!


Demokrasinin ilerisine bakar mısınız, alt mahkeme en üst mahkeme kararını tanımıyor, tanımadığı gibi onlara göre ters karar verenler hakkında suç duyurusunda bulunuyor. Kuvvetler ayrılığı denilen çağdaş dünyanın en önemli demokrasinin olmazsa olmazını, çağdaş dünyanın demokrasi normlarını yok sayıyor.


Cehenneme giden yolun taşlarını sizler döşediniz a ahmaklar, yetmez ama evet he, “hiç tekeden süt çıkar mı,” bakın görün işte yarım yamalık, göstermelik demokrasinin cenaze namazı için sizi çağırıyorlar, buyurun, el birliği ile kaldıralım cenazeyi diyorlar …


Kasım 2023 / Salihli

45 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

GELECEĞİM

KARANFİLSİZ

1/3
bottom of page