maviADA Atölye - 2
top of page

maviADA Atölye - 2

Güncelleme tarihi: 20 Mar 2023

Yayınlanmış Yazının Paylaşımı

*

Yazarlar İçin

*





Bunları Kontrol Edin


Yazının Görünürlüğü:

WEB sayfamızda yayınlanmış yazınız paylaşımı için önce yayınlananlar listesinde görünüp görünmediğini kontrol edin.

Görünmüyorsa geri dönüp yazıyı eklediğiniz WİX sayfasından yazıyı açıp kenarda yer alan AYARLAR butonuna tıklayın. Açılan menüden "Tanıtılan Yazı Yap" kutucuğunu maviye çevirin.


ŞİMDİ YAZINIZ LİSTEDE GÖRÜNÜR OLDU.



SEO AYARLARI




SEO bir yazının internet kimliği demektir. Yazı eklediğiniz yerin hemen solunda açılan MENÜDE gözükecektir. Düzgün bir başlık eklediğinize emin olun.

URL yazının adresini belirtirken, "meta tanım" , yazarın kimliğini ve yazının ne hakkında olduğunu anlatmalıdır. URL'yi Türkçe karakter kullanmadan, oluşturun. META TANIMda ise önce adınızı yazın, sonra dilerseniz yazıyı tanıtan bir kaç cümle ekleyin. 500 karaktere kadar izin verilir, unutmayın,



KATEGORİLER



Menüden kategorilere tıklayın.

Yazınız hangi konuyla ilgiliyse ya da yakınsa hazır bir kategori seçin. Söz gelimi, şiirse Edebiyat , günlük bir olayı anlatıyorsa HAYAT, resim müzik vb. gibiyse Sanat, duyuru ise Duvar ... kategorisine dahil edilmesi gerekir. Karar veremediyseniz boş bırakın, yeni kategori eklemeyin var olanları kullanın.






ETİKETLER

En yaygın eksikliğimiz ETİKETLER .

Etiketlere adımızı yazdığımızda yazımız daha öncekilerle birlikte adınıza listelenir. Yazınızın türünü eklediğinizde diğer benzer türlerin listesinde yer alacaktır.

Aynı menüden ETİKETLERİ tıkladığımızda " ör. seyahat ipuçları " diye yazan boş bir kutucuk açılacaktır. Oraya önce kendi adınızı , örneğin maviADA, diye yazmalıyız. Sonra tür adını ŞİİR, ÖYKÜ, DENEME, ANI gibi... yazınız. Yetkili yazar olduğunuza göre adınız başta yer alsın diye önüne (- ) konularak yazılmıştır, tıkladığınızda açılacak isimlerden kendi adınızı bulun, ekleyin. Farklı bir biçimde yazmayın. Etiketlerde sayı sınırlı olduğundan varolan etiketleri kullanın.


...ve her şeyin yolunda olduğuna eminseniz yazınızı ya programlayın ya da yeniden gözden geçirmek için taslaklara kaydedin ya da YAYINLAYIN.


YAYINLANAN YAZIYI SOSYAL MEDYADA PAYLAŞMAK

Yazınız WEB sayfamızda yayınlandıktan sonra onu başkalarının rahat görebileceği sosyal medyada paylaşmak gerekir, yoksa ancak bilinçli aramalarda görülebilir, maviADA Dergisi bunu facebook sayfalarından yapıyor. Yetkilendirildiğiniz ADA GÜNLÜKLERİ ve maviADA Dergisi sayfalarını siz de kullanabilirsiniz. Oralarda paylaştığınız yazınızı grubumuz olan maviYOLCULUK'ta ya da dilediğiniz başka yerlerde de paylaşabilirsiniz.


22 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
1/3
bottom of page