Üyelik
top of page

Üyelik

Güncelleme tarihi: 9 Şub 2021


/

NEDİR?

NASIL OLUNUR?

/


Üyeler maviADA'nın beslendiği kökleridir.

Bugün okuru, izleyicisi , beğenisiyle yol göstericisi, eleştiri ve önerileriyle ortak akla ve sanatsal görüşe katkıda bulunarak olduran kişi, yarınsa yazarı, yol göstereni, yöneticisidir.


Şunu düşünüyoruz: Görme, anlama ve anlatma yeteneklerine karşın bütün zamanların en büyük filozoflarından Aristo bugünün tableti ve interneti olan bir lise öğrencisi kadar bilgi birikimine sahip değildir. Aristo'yu farklı kılan yatkınlığının yanında sürekli öğrenme isteğidir.


Kabul etmeli ki, dünün halk ozanlarına bakmayın, bugün sanatta çizgiyi aşabilmenin yolu da biraz yetenek olsa da temel bir eğitim ve sürekli öğrenme isteği olması önemli.

Bu varsayımdan hareket edersek kültür sanat seçkincidir, yetenek, eğitim ve bilgisiyle ayrışan insanlar ister.

Ne kadar popülist yaklaşırsanız yaklaşın bu gerçek sanatı seçkinci yapar: sadece bir sanatı icra etmek için değil, izlemek ve anlamak için de...

Bu nedenle üyeleri o kadar önemsiyoruz ki, bir dergiyi seçkin ve özel yapanın yazarlarından daha çok izleyici profilinin ölçütleri olduğunu düşünüyoruz. Gelişkin bir izleyici kitlesi dergiyi de zorlayacak, yazar da o izleyiciye ayak uydurmaya çalışacak, varsa eksiği kendini geliştirecektir diye umuyoruz.


maviADA bir kültür sanat platformu olduğuna göre üyelerinin de bu ilgiye sahip, yaşama duyarlı, kafa yoran, bu yorumları paylaşacak ortam ve insanlar arayan, merak eden, öğrenmek isteyen, kendini geliştirmeye aday kişiler olmasını bekliyoruz.

ÜYENİN bir alanda yetkin sanatçı olması gerektiğini savunmuyoruz, çünkü onun çalışma ve sabırla olacağını biliyoruz. Kültüre sanata saygı duyan, iyi bir okur, iyi bir izleyici , öğrenmeye niyetli, bir sanat alanıyla ilgilenen ya da bir sanat alanıyla meşgul olmaya niyetli insanlar olması yeterli.

En önemlisi ÜYELERİMİZ, sanatın hayatın izdüşümü ve hayatı estetikle yorumlama ve biçimlendirme gayreti olduğunu bilen, bunu savunan, bu alt yapıya sahip insanlar olmalı... Paylaşım ve yorum diliyle de örnek olmaları beklenir...

Bu kadar özellik yüklediğimiz üyeye de paylaşımlarında estetik, kullandığın dilde ve genel görünümde düzgün, nazik ol diyemiyoruz. O zaten bu özelliklere sahiptir.


Yoksa maviADA'da ne işi var değil mi?

Peki üye nasıl olunur?




maviADA'nın herhangi bir sayfasını diyelim ki maviADA KÜLTÜR PLATFORMUNU yani FORUM sayfamızı tıklayarak açalım.



Zaman zaman küçük değişiklikler olsa da esas olarak böyle bir sayfa göreceksiniz. En üstte kategorileri belirten bir menü, menüye tıkladığınızda alt kategori yani sayfa ve etiketler yer alır. sağ üst köşede eğer ki üyemiz ya da yetkili yazar değilseniz "GİRİŞ YAP" yazan bir küçük kutu vardır. Aynı kutu maviADA FORUM yazısının sağ ütünde "GİRİŞ KAYDOL" biçiminde yer alır. İkisi de aynı işlevdedir,

ÜYE olmak istiyorsanız birini seçin .


* Size önerimiz önce facebook sayfanızı açın!


Şimdi seçtiğiniz GİRİŞ YAP yazan kutuya tıklayın.


Karşınıza bu gelecektir.




Diğer yolları da deneyebilirsiniz, ama en kolayı, sonuçları bakımından da en iyisi Facebokunuz açık olduğuna göre Facebook ile hesabınızı oluşturmayı TIKLAmaktır...


* ÜYELİĞİNİZ tamamdır, maviADA yetkilileri sayfanıza göz atıp sizin ÜYELİĞİNİZİ onaylayacaktır. Bu onay size de bildirilecektir. Sayfanızdaki adınız takmaysa ve bilmiyorsak, bizce sakıncası yok, ama kuşku uyandıran bir adsa, yorum ve eleştirilerinize onay verilmeyebilir, o nedenle adınızın düzgün yazılı olması önem taşır. Öyleyse bile üye olduktan sonra size ayrılan profilinize gidip adınızı düzeltebilir, dilediğiniz resmi de ekleyebilirsiniz.

Şimdi tarayıcılarınızı kapatıp yeniden açın ya da güncelleyin.



Facebookunuz açık vaziyette maviADA sayfalarına girin bu kez dergi sizi tanıyacak ve sizi böyle bir sayfayla karşılayarak "hoşgeldin" diyecektir.



Artık maviADA'daki gelişmelerden yayınlanan yazılardan herkesten önce haberdar olacaksınız.


Lütfen çıkan profilinize, gözüken adınıza ve resminize göz atın.

İleri de maviADA'ya eserinizle de katılmak ya da "yetkili yazar" olmak isterseniz işiniz şimdiden kolaylaşmış olacaktır


 

BENZER SAYFALAR

/

*yönetim

Etiketler:

42 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

UZATMA

1/3
bottom of page