Nedir Bu Köpeklerden Çektiğimiz?
top of page

Nedir Bu Köpeklerden Çektiğimiz?


*


Elbette sevginin, bir başkasına zararı yoksa, hangi türü olursa olsun, başkasını ilgilendiren bir yanı yok. Tabi o sevgiyi bir mahalle baskısına döndürüp size de dayatmıyorlarsa.


Bir hayvan sevgisidir gidiyor, son yirmi yıldır.


Her bir şeyimiz eksik olabilir, son zamlardan sonra aybaşı nasıl gelecek diyebiliriz, her gün birkaç kadın öldürülebilir, çocuklar tacize uğrayabilir, hatta intihar edebilir, hiç bir şeyimiz tamam olmayabilir, ama hayvan sevgimize laf ettirmeyiz. O sevgimiz de ayrımcıdır : Öyle rüya gibi bir kelebek, çalışkan karınca, sevda ile yüzen balık, toprağı havalandıran solucan, renk cümbüşü yılan, dalında öten kuş... filan ötekidir, yerli ve milli olmalı...ve de büyük...

Onlar da köpeklerdir, hayvan diyerek en çok sevdiklerimiz.


Evler de öyle ama asıl çıkın bakın sokaklar köpek dolu. Hele bir ıssız saatte geçin de görün... Kangalından, tazısından, pitbul'una cins cins... Burası çağdaş bir kent sokağı, kurttan korkan sürü mü var etrafta... diyemezsiniz. Onca köpekle bir arada kardeş kardeş yaşamayı beceremeyene de "bizden değil misin" diye sorulmasa bile "hayvan düşmanı" diye yafta takılır.


Oysa o sokak köpeklerini nasıl bakacağını düşünmeden satın alan, ilk zoru gördüğünde arka kapıdan sokağa salan, ardından ön kapıya çıkıp "sokak hayvanları aç kalıyor, merhametsizler" diye samimi gözyaşlarıyla yakınan da biziz. Öyle ya, her gün çoğalan bunca köpek sokaklara nereden salınıyor, büyük şehirlerin çevresinde çiftlik mi kaldı, sürüsü olan?


Bu arada azgın bir Pitbul'a ya da bir Bengal kaplanına ya da Nil timsahına gözü gibi bakan, tatil günleri maaile; anne baba, nine, kundaktaki bebek dahil sıkıca gemledikleri hayvanlarıyla sokaklarda gezinenleri de gördük. Aynı tehlikeli hayvanları denetimsiz bir biçimde insanlar arasında gezdirme rahatlığına sahip olanlar da var.

Hepsi hayvan sevgisinden söz eder.

...ve bunların hepsi, ister sokak köpeği olsun, ister sosyetenin hava atmak için satın aldığı timsah olsun, ne kadar eğitilirse eğitilsin hiçbir şekilde yaratılışındaki eğilimler yok edilemeyen, son derece tehlikeli, etçil ve alan düşkünü yırtıcı yaratıklardır ve bazen medyada gördüğümüz örnekleri gibi kendi sahiplerinin bile gözünün yaşına bakmayabilirler.


Geçenlerde olanları anımsarsınız, Minik Asiye'yi parçalayan pitbull köpeklerini. Pitbull sahipleri babasını işten çıkarmış, Asiye de öyle ortada kalmıştı. Allahtan Cumhurbaşkanı araya girdi, Olaydan haberdar olunca köpeklerin sahibine ateş püskürüp, "beyaz Türkler " diye adlandırarak kınamıştı.

Cumhurbaşkanı ne anlamda kullandı bunu ama herhalde varsıl ve tuzu kuru anlamında, ötekine aldırışsız... bu deyiş...

Ya da benim yorumumla köpek seviyor, ama insan sevmiyor...


Bir başka resim, ilahi mukadderat mı demeli, kendisi de köpek sahibi olan bir iş insanı spor yaparken sekiz sokak köpeğinin saldırısına uğradı. Neye uğradığını şaşıran adama, bütün yardım istemelerine karşın kimse dönüp bakmadı, hatta arkasında kovalayan köpekler kendini araçların önüne attı, kapı kollarına sarıldığı araçlar bile hızla onu köpekler arasında bırakıp gittiler. Dedik ya bizim sevgimiz, merhametimiz çoktur, bir şartla ama yerine göre; insana değil, ama köpeklere karşı sonsuz.


Deprem sonrası Yalova'da yapılan kalıcı konutlarda onlarca köpek sokakları işgal etmişti. Sağlam tek bir evi kalmayan, yıkılan, viran olan kentte hayvanlarına bakamayan , terk eden insanlar dönüp gelmesin diye kentten uzakta kurulan bu yerleşimlere getirip bırakıyordu. Gündüz de dertti, ama hava kararınca havlamalardan duramazdık. Sokağa çıkmak, dolaşmak hele başlıbaşına intihar. Birden sürü haline dönüşen köpekler insanları sıkıştırıyor, evine girmeden de rahat bırakmıyordu. Yakındığımız yetkililerse; "Aşılı onlar, korkmayın..."diyorlardı. "Ne alaka," deyip yanıtlıyana kızanımız varsa da" Ne aşısı bu, kuduz mu?" diye soranlarımıza "Hayır , kısırlık aşısı," denildiğini anımsarım.


Yazık, çok çekici, sürmeli gözlü, delikanlı bir kangal vardı aralarında, ama mürüvvetini göremedikten sonra...


Hadi bakalım sevin köpeklerinizi. Ama ben almayayım...

İŞ İNSANINA SALDIRAN KÖPEKLER 8 sokak köpeği iş insanına saldırdı! Saldırıya uğrayan adamın yaşadığı ikinci şok ise yardım istediği insanların kayıtsız tavrı oldu... *

18 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
1/3
bottom of page