BİRAZ FAZLA MI RAHATLADIK?
top of page

BİRAZ FAZLA MI RAHATLADIK?

Ekran görüntülerini aldığım ve aşağıda yer alan fotoğrafları incelediğinizde göreceğiniz gibi 9 EYLÜL 2021 ile, yine bir yıl önceki aynı gün olan 9 EYLÜL 2020 tarihi COVID-19 nedenli ölüm oranlarını karşılaştırdığımda durumun ciddiyeti apaçık ortada...Ki bu durum için birileri tarafından ''O zamanla bu zaman arasında yapılan test oranı da hatırı sayılır oranda farklıydı ama!'' diyecek cehalette bir savunma geliştirilemeyeceğini düşünüyorum.


Sonuçta vaka sayısından, hastanede COVİD-19'dan yatan hasta sayısından değil, nedeni belli bir ''Vefat Sayısı''ndan bahsediyoruz. İki yılın aynı gününe denk gelen bu sayılar;



9 EYLÜL 2020 : 55 Kişi

9 EYLÜL 2021 : 257 Kişi.


Benim Sağlık Bakanlığının bu resmi verilerine bakarak vardığım sonuç ise; KIRMIZI ALARM! Yani ülke genelinde 1. doz AŞILARIN TAMAMLANMA ORANININ % 82.05'lere ulaştığını, yine Bakanlığın verilerinden gördüğüm için olsa gerek;


''NELER OLUYOR'' diye sormadan, ''KİŞİSEL ANLAMDA ALINMASI GEREKEN ÖNLEMLER KONUSUNA AMAN DİKKAT'' demeden geçemeyeceğim?


Burada Sağlık Bakanlığına söz söylüyor ya da söyleyecek değilim. Öyle ya, sonuçta bu sayılar kendilerinin saptadığı veriler ve onlar neredeyse ülkenin tamamını aşılayarak üzerine düşen görevi yerine getirmiş durumdalar! Tabii bir de ekonomi var, çökmemesi gereken ama çöken ekonomimiz daha fazla incinmesin diye, okulların açılması ve tedbirlerin gevşetilmesi şarttı.



Hal böyleyken ve bizi bizden daha çok düşünecek kimse yok madem, hadi soralım kendimize:



Gerçekten kişisel olarak almamız gereken tedbirler, yani maske, yani mesafe, yani hijyene özen gösterme; bu konularda BİRAZ FAZLA RAHATLAMIŞ OLABİLİR MİYİZ?






59 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
1/3
bottom of page