Virüsten Aşka
top of page

Virüsten Aşka

12 NİSAN 2020' nin YAZI MENÜSÜ(!)

Günü geldiğinde yasal sorgulama için, "Virüs-insanlar"ı beynimin en alt tabakasına hapsettim. Ancak koronavirüsün, bilincimi, yüreğimi, ruhumu ele geçirmesine kesinlikle izin vermiyorum.

Bedenlerin korunması için ise; dünyadaki ve bizdeki bilim insanlarının, -özellikle de tıp elemanlarının- günlerdir belirttikleri korunma kurallarını -mutlaka uyulması gerektiğine inanarak-uyguluyorum.

Bunu, kendimden çok, sevdiklerim, suçu olmayan tüm güzel insanlar ve bu konuda canını riske eden tüm çalışanlara kolaylık sağlamak için yapıyorum.

Müziğin, şiirin, tümüyle sanatın, sevdanın, aşkın, çiçeklerin, dağların, göllerin, okyanusların ve ötelerinin, Mavi Gezegen'deki ve göklerdeki tüm güzelliklerin anlamını yitirmesine izin vermiyorum. Her şeyi anlamsız bularak, yüreğini, bilincini, ruhunu, virüse, virüs-insanlara teslim edenlere, kenara çekilenlere de katılmıyorum.

Sanal dünyamızı, bugünlerde gereksinme duyulan çeşitli konulardaki bilgilendirmelerin, uyarıların yanı sıra, tüm güzellikleri paylaşanlara, maddi, manevi dayanışma içindeki tüm güzel insanlara, canlarıma yoldaşlıkla, yandaşlıkla....İyi ki varsınız.

Hadi kendime uyarlayarak,bir Cezmi Ersöz sözüyle bitireyim yazımı. " Eski bir kadınsın sen, aşkı öğretmek için tekrar tekrar dirilen." Aşkı, yüreğinin, bedeninin tüm milimetre karelerine kadar coşkuyla yaşamamış bir edebiyatçı kadın, nasıl öğretmeye kalkışabilir-kalkışabilirdi aşkı öğretmeye? Hoş aşk öğretilemez,yaşın tekelinde olmadan yaşanır sadece. Bazen çocukça, bazen ergence, bazen kadınca, erkekçe...Hepsi insanca....


( Şimdi dolu dolu bir aşk şarkısını dinleme vakti. Orsan Well'i sever misiniz?

I Know What It is To Be Young - 1984)

Gülseren A. Demirtaş. İzmir/ Konak 12 Nisan 2020

15 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
1/3
bottom of page