BAĞBOZUMU/Selam Söyleyin Ay Işığına/Şenol YAZICI
top of page

Selam Söyleyin Ay Işığına

Güncelleme tarihi: 22 Oca 2022


Bağbozumu / Şenol YAZICI -ADA KİTAP 2006

maviADA, Pazar Kitapları

BAĞBOZUMU

Şenol Yazıcı

/

Roman,

180 sayfa,

22*16

2006,

ADA KİTAP

İSTANBUL

I.BÖLÜM

"Selam Söyleyin Ay Işığına"

Burada doğdum. Karadeniz’in ucunda, Trabzon’dan başlayıp içerilere doğru, dere boyu uzayan ve birden bire duvar gibi yükselip geçit vermez Zigana’ya dönüşen vadinin dibinde, Sümela’da.

Melas’ı, dağa bir salıncak gibi asılı duran yüz odalı manastırı atalarım yaptı, ben orda eğitim görüyorum, papaz olacağım. Kaderim bu, papaz olup İsa’ya hizmet edeceğim.


Adım Yasef. Ama herkes Yusuf diyor. Tüm kutsal kitaplarda geçer; dünyanın en güzel, ama o nedenle de en talihsiz peygamberinin adı…


Çocukluğum da burada geçti. Onu da burada tanıdım.


Güneşin gül rengi ışıkları, tepeleri bir gelinlik gibi örtünce ormanların dumanlı yeşili simsiyah kesilir, bütün vadiler birbirini kesen gök kuşaklarına boğulur, erguvani bulutların dantele gibi işlendiği gökyüzünde ne varsa, deli, oynak bir maviye boyanırdı. O zamanlar sabahlar, dünyanın bütün kırmızılarını, sarılarını, eflatunlarını giyinip kuşanıp öyle gelirdi. Karatavukların şarkılar söylediği, ince bir deniz yelinin mısır püsküllerine, çamların doruklarına sevdayla dokunup dağlara doğru çekildiği, tavukların neşeli bir şamatayla ortalığa döküldüğü saatlerdi. Ne güzeldir uyuması…(devamını okumak için resme tıklayın)


SONRAKİ BÖLÜMÜ OKUMAK İÇİN buraya tıklayın

60 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
1/3
bottom of page