50 Yıl Sonra DOĞU PERİNCEK İle...
top of page

50 Yıl Sonra DOĞU PERİNCEK İle...

Güncelleme tarihi: 6 Ara 2020

29/05/2017

1967-68 Yıllarında Fikir Kulüpleri Federasyonu başkanı iken tanışlığımız oldu.Ama ben Ertuğrul Kürkçü'yü desteklediğimden aramızda mesafe vardı. Mamak Askeri cezaevinde mapus yatarken Perincek taraftarlarının bir doçenti koğuşta dövmeleri üzerine bu klikten iyice soğudum. Dövme gerekçeleri ise NİÇİN SİYASİ SAVUNMA YAPMADIYDI.

Çince kelimeler dilimize hep, çin çan çen olarak geçmiştir. Çin Komünist Lideri Mao'nun adı da Mao Çe Tung olarak yazılıp okundu. Klikleşmeler o boyuta vardıydı ki o yıllarda, Mao Ze Dung ettiler adını. Perincek grubu ise Mao Tse Tung olarak kullanmaya başladı. Dünyayı değiştirme iddiasında olan ve halklara özgürlük, refah vadeden bir gençlik Ze Dung-Tse Tung tartışmasında boğuluyordu. Perincek grubu halk devriminin köylüler aracılığı ile olacağını savunuyordu ki bu diyalektiğe de sosyalist materyalizme de aykırıydı. Köylü-Tarım toplumu ancak burjuva ya da sanayi devrimine geçebilirdi. Sonra da sosyalizme... Kitap öyle diyordu. Perincek zikzaklı siyasi gelişimini sürdürdü. TİKKO-AYDINLIK-2000 Bin'e doğru gibi örgüt ve dergiler gazeteler çıkardı. Sonra da VATAN Partisini kurdu.

Elle tutulur tek icraatı Avrupa'da Ermeni Soykırım iddialarına karşı verdiği mücadele oldu. Yenilenen il genel meclisi seçimleri nedeniyle Iğdır'a geldi. Akşam Anatolia'da iftar yemeği verdiğinde davetli olduğum için gittim. Hem de biraz erken... Perincek salona girdiğinde ayağa kalkıp yanına gittim. Ben kendisini televizyon ve gazetelerden tanıyorum ama onun benim yüzümü hatırlamasına imkan yok. Aradan tam 50 yıl geçmiş. Bu nedenle Gazi Grubundan Akay Aktaş diye kendimi takdim ettim. Gruptan ve iddianamelerden adımı bilir. Hatırladı. Kucaklaştık.

Masaya da birlikte oturduk. İl Başkanı ve hamfendileri ile birlikte. Eski günleri yad ettik. Ben Gazi Grubunun hapisane fotoğrafını kendisine gösterdim. Zeki Saruhan, Ayhan Saruhan ve Öner Yağcı'yı tanıdı hemen O arada iki değerli ve dehşetli gazeteci Perincek'e gelip anket yaptıklarını, 5800 kişi ile görüştüklerini, Vatan Partisi'nin Iğdır'da bu seçimde %37 oy alacaklarını tespit ettiklerini söylediler. (Bu dehşetli arkadaşların anketin-standart dağılımın, çapraz veri almanın,çan eğrisini, çelici ve gerçek soru sormanın tekniklerini bilmediklerini de anti parantez belirtelim) Bu ise asgari 35 bin oy alacaklar demektir.Ben bunun çok abartılı bir rakam olduğunu söyledim ama gerek il başkanı ve gerekse Perincek inandılar. Yani 50 yıl geçmesine rağmen Perincek hala hayalci, hala bulutlar üzerinde.

Seçim günü akşamı yüzde 37 mi yüzde 2 mi 1 mi alacaklarını göreceğiz.

Ertesi gün Şeref Artan'taş'ın taziye çadırına geldi. Halk büyük bir ilgi ve hürmet gösterdi. Ben de yanına gittim. Çadırdan ayrıldığında ise arabasına kadar eşlik ettim. Ne de olsa bir geçmişimiz var. Ve fakat BATI CEPHESİNDE DEĞİŞEN BİR ŞEY YOK.

*

maviADA NOTU: 4 Haziran 2017'de yapılan bu seçimde İl genelinde AK Parti'ye 23 bin 937, HDP'ye 20 bin 49, MHP'ye 8 bin 154, CHP'ye bin 957, Vatan Partisine bin 449, Saadet Partisine ise 852 oy verildi.

15 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
1/3
bottom of page