top of page

Yalnızca Aşk

Güncelleme tarihi: 17 Eki 2023


Aydın ŞİMŞEK

*




Kendine yürümeseydi başlangıcımız Yüzlerinde zamanın karanlık sorusu Sahi siz hiç sorulmamış soruları yanıtladınız mı Yavaşça eğilip ayrılıkların üstüne Biraz akıl sancısı biraz kalp suskusu Dönmeselerdi aynaya ve kırılsaydı en ince yerinden Cam ve saydam. Adını çoktan unuttuğumuz, akıp giden Seveceği kadar sevecekti hepimizi. Kendi adını kendine soran, kendini kendine çağıran: Bilinmedik bir dağ değil bu turaç Küçük ince sızılarla üstüne düşüneceğimiz sokaklar Bütün bayrakların yakılıp yıkıldığı yerdir Benden sana ahşap merdiven, çınar kökü Küçük arsız şiirler yaşlı bir anneye dönüşen Kimim... ceplerim delik üstüne rüzgarsız ve güneşsiz Hangi zamana gitsem, hangi zamanı getirsem Yağmura dönüşemeyen. Her yerde kendi kanımdan bir ölü Biliyorum suçluyumdur nicedir suskuyla Ete kemiğe karışmış o çocuk gibi duran dirim Herkes kendine yürümeseydi, hiç kimse Hiç... yalnızca aşk Dize Dergisi / Temmuz 2001


Aydın Şimşek (d. 1960, Mecitözü, Çorum),


Türk yazar, şair, yayıncı.


1980 yılından itibaren Virgül, Varlık, Defter, Fanatik, Damar, Argos, Edebiyat Eleştiri, Agora, Bilim ve Ütopya, Kum, Sanat Olayı, İle, Papirüs, Parantez (Almanya), Visions (Amerika), Kuş (Yugoslavya), Sanat Edebiyat Gazetesi (İngiltere), Cumhuriyet, Cumhuriyet Kitap Eki, Gündem Gazetesi, Radikal Kitap Eki, maviADA vb. dergi ve gazetelerde şiirleri, deneme ve eleştirileri, yazıları yayımlandı.


Yazıları ve şiirleri çeşitli dillere çevrildi.


Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümü’nde “Yaratıcı Yazarlık” üzerine dersler verdi. Şimdilerde “Deliler Teknesi Sanat ve Edebiyat Dergisi”ni çıkartıyor. Kanguru Yayınları Genel Yayın Yönetmeni.


20 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
1/4

mavi

ADA

2002

Hayat ve Sanat

Emek veren herkesin ADAsı

  • LinkedIn - Beyaz Çember
bottom of page