top of page

Onun Adı Kuzey

Fadime Y.KAROĞLU

*

O sadece bir kedi değil, o kişiliği olan bir canlı. Bakışı, duruşu asaleti... Tıpkı Sibirya Kurdu gibi dayanıklı ve hisli. Bakmayın erkek erkek duruşuna, o daha üç yaşında bir bebek!

Belletildiği gibi, nankör sanmayın, minnetini, sahibine teşekkürü yalayarak gösteren, dokunulmasından hoşlanmasa da sevildiğini hissedip, kuyruğuyla cevap veren cüsseli bebek.

Sabahın ilk saatlerinde almıştık, Kuzey'in rahatsızlandığı haberini. Ciddi bir şey olmamasına ne çok dua ettik bütün gün. Nefes darlığı çektiğini, artık oksijen tüpüne bağlı olarak tedavi altına alındığı, veteriner gözetiminde beklememiz gerektiğini öğrendiğimizde üzüntümüz bir kat daha arttı. Kuzey için doğuştan gelen kalbindeki delik nedeniyle yaşam şansının ameliyat olsa bile, çok az olduğu gerçeğiyle yüzleşmek... İçimizi acıtıyordu.


Uzaktan görüntülerini çeken kardeşim, bizleri durumundan haberdar ediyordu saat saat. Hayvanları çok seven minik torunum, görüntüleri fark etti. Telefonumu çekiştirerek bir hamlede eline aldı. Baktım, ekrandan, serum takılı patilerini öpüyor Kuzey'in. Miniğim o öpücüğü gönderdi ya, dilerim iyileşir Kuzey, diye içimden geçirdim.


Sıkıntılı bir bekleyiş oldu... Ertesi sabah, kardeşim, gözyaşları içinde ellerinde büyüttüğü canın melek olduğu haberini verdiğinde, ben de gözyaşlarımı tutamadım. Daha çok küçüktü, doğası gereği erişkin gibi dursa da o daha bebekti!

Tanrı her ruhu bir görevle gönderiyorsa, Kuzey, bana, korkudan kucaklayamasam da içimde bir yerlerde büyük bir hayvan sevgisi olduğunu, veda ederek göstermiş oldu.

Dilerim, tüm insanlara böyle ruhlar denk gelsin! Güle güle Kuzey bebek.



33 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
1/4

mavi

ADA

2002

Hayat ve Sanat

Emek veren herkesin ADAsı

  • LinkedIn - Beyaz Çember
bottom of page