Nietzsche Ağladığında
top of page
  • Yazarın fotoğrafımaviADA

Nietzsche Ağladığında

Derdi, iletişimde olduğu insan ya da insanlara; kendini, doğru ve yanlışlarını, aşılmasının tartışma konusu bile edilemeyeceği yasalarını dayatmak, uygulayanları baş tacı ederken, uygulamayanları insanlığın yüz karası ilan etmek olmayanların...Derdi, kendinden başlayarak iletişimde olduğu insanları anlamak, tanımak, bu şekilde yaşamını/yaşamları daha huzurlu, daha doyumlu kılma çabasında olan insanların izlemekten keyif alabileceği, bu çaba içinde olmayanlarınsa esinlenmesine sebep olabilecek bir film.


Zeliha AYDOĞMUŞ

FİLM KONUSU


19. yüzyıl Viyana'sı... çok hoş ve alımlı bir kadın olan Lou Salome, dönemin meşhur doktoru Breuer'i ziyarete gelir ve henüz iki kitabı basılmış ve pek tanınmayan filozof Nietzsche'ye yardım etmesi için ricada bulunur. Ona göre, Nietzsche'nin yaşamakta olduğu duygusal çöküntü nedeniyle, Avrupa'nın kültürel geleceği tehlikededir... Dr.Breuer ilk etapta bu teklife sıcak bakmamasına rağmen, Salome'un çekiciliğinden etkilenir ve teklifi kabul eder. Dr.Breuer'in, Nietzsche ile tanışmasıyla hayatı değişecektir. Çünkü bu adam, çok farklı fikirleri olan, sıra dışı biridir. Ve bir süre sonra, hasta ile doktorun yer değiştireceği diyaloglara gebe olacak bir tanışma olacaktır bu...Irvin D. Yalom'un aynı isimli, basıldığı 1992 senesinde çok ses getiren kurgu romanından uyarlanan bu filmde, Psikanalizmin öncüsü Sigmund Freud'un gençliği ile de karşılaşıyoruz.


FİLM KADROSU

İlk gösterim tarihi: 7 Temmuz 2007

Yönetmeni: Pinchas Perry

Öykü: Irvin D. Yalom

Dil: İngilizce

Uyarlandığı eser: Nietzsche Ağladığında

Yapımcı: Pinchas Perry


OYUNCULAR


Armand Assante, Jamie Elman, Joanna Pacula, Ben Cross, Katheryn Winnick, Andreas Beckett, Rachel O'meara, Michal Yannai, Ayana Haviv, Yzhar Charuzi, Ilan Charusi, Tal Fructer


49 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
1/3
bottom of page