Kadın Affetmez
top of page

Kadın Affetmez

Güncelleme tarihi: 25 Oca 2022

1865 yılında Louisiana'da, Amerikan İç Savaşı'nın son günlerinde geçen bu filmde dikkatimi çeken kızların eğitim aldığı yatılı okul oldu. Bin sekizyüzlü yılların ikinci yarısında bir okul var ve bu okulda müzikten edebiyata, yabancı lisandan dikiş nakış eğitimine, sanattan bahçe işlerine kadar her şey, hatta adab-ı muaşeret kuralları dedikleri görgü kuralları dahi eğitim-öğretim dahilinde.

Filmin asıl konusu elbette bu değil ama okulun dönemine göre gelişkin hali ilgi çekici.


Açıkçası bana o yaşlarda sorulmuş olsaydı böyle bir okulda eğitim almak ister miydim diye, büyük bir sevinçle kabul ederdim. Bunun benzeri bir eğitim sistemi Cumhuriyet sonrası dönemde Köy Enstitüleri adı altında ülkemizde de uygulanmıştı başarıyla. Keşke sürseymiş... Günümüz eğitim ve öğretim sisteminin geldiği noktaya, ortaya çıkan genel insan profiline baktığımızda görünen tablo çok da sevimli değil

Gene biz filmimize dönelim.

Orijinal adı ''Builder'' olan ''Kadın Affetmez'' adlı film ilk olarak 1971 yılında çekilmiş. Öyküsü Thomas P. Cullian'a ait olan filmin yönetmeni Don Siegel'dir. Filmin müziği Lalo Schifrin, senaryosu Irene Kamp ve Albert Maltz'a aittir. ABD yapımı filmin 1971 yılı versiyonundaki oyuncu kadrosunu ise, Clint Eastwood, Geraldine Page, Elizabeth Hartman ve Jo Ann Harris oluşturuyordu.


Bizim izleyeceğimiz Kadın Affetmez, ilk versiyonundaki gibi aynı öyküyle fakat farklı bir oyuncu kadrosuyla 2017'de yeniden çekilen film.


İyi seyirler.


FRAGMAN

*

TÜM FİLMİ İZLEMEK İSTERSENİZ AŞAĞIDAKİ LİNKE TIKLAYIN


Tür: Vahşi Batı, Dram, Yapım: 2017 Yönetmen: Sofia Coppola ,


Film Özeti: Thomas P. Cullinan’ın “A Painted Devil (Kadın Affetmez)” isimli romanından uyarlanan filmde, Amerikan İç Savaşı yıllarında Kuzey’den gelen yaralı bir asker olan onbaşı John McBurney (Colin Farrell) ormanda küçük bir kız tarafından yaralı halde bulunur, ardından yatılı kız okuluna taşınır ve asker buradaki kadınlar tarafından tedavi edilir. McBurney’in gelmesiyle kız okulu okulluktan çıkar, cinsel çekimin ve rekabetin hat safhada olduğu bir yer haline gelir. Bu durum olayları beklenmedik şekilde tersine çevirecektir.


*

Ekleyen: Zeliha AYDOĞMUŞ

Etiketler:

22 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

MESUT KARA

BARSELONA

1/3
bottom of page