Hayat Işığım
top of page

Hayat Işığım

Derek Cianfrance 'in yönettiği film beyaz perdeye aktarılmış 2016 yapımı çok başarılı bir dram örneği. Filmin başrollerinde Michael Fassbender, Alicia Vikanderve Rachel Weisz doğala oldukça yakın bir oyunculuk sergilemekteler. Filmin sonlarına yaklaşıldığı sırada sahnelenen bu repliği aktarmazsam olmazdı sanki:


Hannah ROENNFELDT


''Hayatın boyunca çok acı çektin ama sen her zaman mutlusun. Nasıl yapıyorsun?''

Franz Johannes ROENNFELDT


''Bir kere affetmek yetiyor. Acı çekmek için her gün çalışmak gerek...Her zaman, durmadan. Kötü şeyler hatırlarsın. Çabalamak gerek...''


Filmin baş duygusu ağırlıklı olarak vicdani hesaplaşma. Diğer bir taraftan da anneliğin bir kadın için ne kadar değerli, ne kadar vazgeçilmez bir duygu olduğunu gözler önüne seriyor film.


Film Özeti:


Tom Sherbourne, 1. Dünya Savaşı'nda geçirdiği acı dolu dört yıldan sonra Avustralya'ya döner ve kıyıdan yarım gün uzaklıktaki Janus Kayası’ndaki deniz fenerinde bakıcı olarak çalışmaya başlar. Genç, güzel, cesur ve sevgi dolu karısı Isabel’le evlilikleri ikisinin de kafasındaki gürültüyü susturup yıldızlar, dalgalar ve rüzgârın sesinden başka hiçbir şeyin olmadığı iki kişilik dünyalarında huzur bulmalarını sağlar. Bir gün, üç yılın ve üç düşüğün ardından, karısı bir bebeğin ağlamalarını duyar. Dalgalar, içinde genç bir adamın cesedi ile birkaç aylık bir bebeğin olduğu bir tekne getirmiştir onlara. Çocuk özlemiyle dolu Isabel Sherbourne dualarının Tanrı tarafından kabul edildiğini düşünür.


Film Detayı:






Etiketler:

18 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

MESUT KARA

1/3
bottom of page