Zuhal Tekkanat'ı Yitirdik...
top of page
  • Yazarın fotoğrafımaviADA

Zuhal Tekkanat'ı Yitirdik...

Güncelleme tarihi: 6 Oca 2021




maviADA'nın kuruluş günlerinden, 2002den bu yana dergide yer alan, 2012-2014 arası yayınkurulu üyeliği ve İstanbul Kadıköy temsilciliği de yapan, şair Cemal Süreya'nın eşi yazar Zühal TEKKANAT, yine Süreya'nın taktığı adla şair Elif Sorgun, 28.10.2019 günü solunum yetmezliği tedavisi gördüğü Ankara'da 81 yaşında vefat etmiştir.


Ailesine ve sevenlerine başsağlığı dileriz.


Yeri aydınlık olsun...

*



Zuhal TEKKANAT




Zühal Tekkanat, 16 Ağustos 1938 tarihinde Ankara’da dünyaya geldi. Cumhuriyet gazetesinde sanat muhabiri olarak çalıştığı dönemde şair Cemal Süreya ile tanıştı. Sosyal Sigortalar Kurumu'nda devlet memuru olmasından dolayı Elif Sorgun mahlasıyla şiirler yazdı. "Karacaoğlan'ın Elif'ini" ve "Yozgat'ın Sorgun'unu" mahlas olarak Süreya verdi.


İlk evliliğinden İçsel (Dülgerdil) adında bir kızı dünyaya geldi. İki kez evlendiği eşi Cemal Süreya'dan Memo Emrah (Seber) adında bir oğlu dünyaya geldi 1967'de evlendiklerinde Süreya 35, Tekkanat 28 yaşındaydı.1974'te ayrıldılar. Cemal Süreya'nın ikinci ve dördüncü eşidir. 9 Ocak 1990'da Cemal SÜREYA öldü. Memo Emrah, babasının ölümünden kısa bir süre sonra av tüfeğinin bir arkadaşının elinde ateş alması sonucu hayatını kaybetti.


Cemal Süreya'nın 1972'de hastanede yatan Zühal Tekkanat'a yazmış olduğu mektuplardan oluşan On Üç Günün Mektupları adlı kitap, Yapı Kredi Yayınları tarafından yayımlandı. Tekkanat, Süreya ile birlikte paylaştığı yedi yılı Yaşadığım Yıllar adlı eserinde kitaplaştırdı.


26 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

OLSUN

Mavi Boncuk

1/3

mavi

ADA

2002

bottom of page