ADA KİTAP İlk Kıtabı Yapıyor.
top of page

ADA KİTAP İlk Kitabını Yapıyor?

Güncelleme tarihi: 20 Oca 2021


ADA KİTAP, 8 YIL ARADAN SONRA İLK KİTABINI BASIYOR...


Şenol Yazıcı'nın YAZAR ve ÜTOPYA adlı kitabını yayımlayacak yayınevi, butik bir yayınevi olmayı tasarlıyor.


ADA KİTAP, 2006 -2012 arası Şenol Yazıcı koordinatörlüğünde, İstanbul'da ATP yayınları çatısı altında başta dergi üyelerinin olmak üzere çok sayıda kitaba imza attı.


Ne günlerdi?


Henüz yayın dünyası Cağaloğlu'ydu, patronlar kitabı satıp Polenezköy'de ikbal gördükleri tavuk ve yumurta işine henüz soyunmamıştı.

...

Ne günlerdi?

İster inanın ister inanmayın, parkta yolda otobüste... çok insanı hala elinde kitapla görürdük. Telefon manyağı olmaya daha vardı. Okumayan kusur kalırdı.

Ah, eski günler ah...


Okuduğu kitaplarla övünen, bizzat NUTUK, YURTTAŞLIK, GEOMETRİ...gibi kitapları yazan kurucunun, daha ölümünün yüzyılı dolmadan, bir gün gelip de onun ülkesinin en büyük başlarının, roman ve şiir, insanları suça meylettirir ... diyeceği akla dahi getirilemezdi.

Kitaba ümmi cahil, iki gözü kataraktan kavonoz dibi dedem dışında herkes saygı duyardı. Dedeme bakmayın, doktora da güvenmezdi o, o nedenle körlüğe yattı. Hoş sorarsan "OKU" diye başlayan bir dine, Müslümanlığa en koyusundan ve hasından inansa da sorduğumda, hadi be, derdi, peygamber okuma bilmezdi ki...

Allah yerini cennet etsin. Ne çenebazdı öyle...


Yine de eskiden birkaç meczubun dışında ülke için okumak öyle değerliydi.


Daldık. Ah gençlik ah...


İyisi mi biz gene habere dönelim...


ADA KİTAP yeniden başlıyor. Kapak ve tasarım çalışmalarını maviADAlıların yaptığı YAZAR ve ÜTOPYA hazırlık aşamasında, önümüzdeki günlerde çıkınca ADA KİTAP'ın yeni dönemde ilk kitabı olacak.


Yetkililere ülke kitap ve kültür yönünden çöle dönmüş, kitap için doğru mevsim mi, diye sorduğumuz da, Şenol Yazıcı, tespitiniz doğru, ülke çöle dönmüş, ama unutmamalı dünyanın çok yeri de çöl, ne var ki her çölde olağanüstü bir yaşam ve umut vardır, dedi...




Etiketler:

24 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
1/3
bottom of page