Gençlerin Hayalleri
top of page

Gençlerin Hayalleri


Hazal KARA / Gençlerin Hayalleri

Biz gençlerin çok hayalleri vardır. Her saniye, her dakika, her an ve nerede olursak olalım hayal kurabiliriz bu hiç değişmez. Bazılarımızın en büyük hayali sevdiği bir ünlüyle tanışmaktır mesela bazılarımızın ise o yıllardır beklediği filmin vizyona girmesi. Kiminin hayali o yolda bulduğu küçücük kediyi evine almaktır kiminin ise bir kutu çikolata... Hayalin büyüğü küçüğü yoktur hayal hayaldir ve sen hayal kurabildiğin sürece kendini mutlu ve güçlü hissedersin. Hele bir de o hayalini gerçekleştirdin mi senden mutlusu yoktur bu dünyada. Örneğin eskiden paranın değeri çok fazla olduğu için hemen her şey bir anda alınmazmış. Ayakkabı ihtiyacın mı var ilk onun için para biriktirilmesi gerekir hatta belki de yediklerinden kısman gerekirmiş daha sonra alınırmış. Ki bu yüzden çocuklar günlerce, haftalarca belki de aylarca o ayakkabıyı bekler ve onun hayaliyle uyurmuş. Hayal kurdukça o ayakkabın değeri artar ve bu da insanı çok mutlu eder bence. Düşünsenize uzun süredir hayalini kurduğunuz şey gerçekleşiyor. Şimdi ise öyle mi bir ayakkabı istiyoruz hemen alınıyor şu montu istiyorum diyorsunuz bir bakıyorsunuz üzerinizde. Böyle oldukça daha çok çabuk tüketiyoruz ve hiçbir şeyin değeri kalmıyor. Bu süreç devam ettiği sürece bizlerin de hayal kurma isteği gittikçe azalıyor ve bazen de tamamen bitebiliyor.


O kadar çok şey konuştuktan sonra şimdi de gerçeklere gelelim.'GENÇ HAYALLER' araştırmasına göre gençlerin en büyük hayali iyi bir üniversite kazanıp iyi bir meslek sahibi olmakmış. Peki, sizce de öyle mi? Örneğin sizin en büyük hayaliniz ne? Bunu hiç düşündünüz mü? Hadi diyelim sizin de en büyük hayaliniz iyi bir meslek sahibi olmak. Ama bu sizin kararınız mı? Ailenizin kararı mı?


Bizim gençlerin en büyük sorunu da budur işte. Kendi istedikleri mesleği yapmak isterler fakat ailesi tarafından hep uyarılırlar. O mesleği yapıp ne yapacaksın, diye. Ailelere göre onların çocukları sadece doktor, avukat, öğretmen, mühendis veya mimar olabilirler. Hâlbuki öyle mi etrafımızda o kadar çok güzel meslek var ki. Diyelim ki bir öğrenci ailesini dinledi ve doktor oldu. Bakalım işin de mutlu mu? İşini seviyor mu? Sonuçta ailesi çalışmıyor o işte kendisi çalışıyor. Bu bizim hayalimiz olmaktan çıkıp ailemizin hayali oluyor. Ama bu hayat bizim ve bu hayatı bizim hayallerimiz şekillendirebilir. Benim görüşüm bu şekilde peki sizin görüşünüz nedir?


Arkadaşlar diyeceğim o ki siz siz olun asla hayal kurmaktan korkmayın çünkü bizi var eden hayallerimizdir. Ne olursa olsun sizin içinizde küçücük bir hayal varsa işte bu hayal sizi ayakta tutar. Hayallerinizden asla vazgeçmeyin ve onun uğrunda savaşın. O hayalimizdeki şeyi gerçekleştiremesek bile hiç değilse hayalini de kurmadık demeyiz.


Ne demiş Albert Einstein: 'MANTIK SİZİ A NOKTASINDAN B NOKTASINA GÖTÜRÜR HAYAL GÜCÜ İSE HER YERE '

35 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
1/3
bottom of page