maviADA 2019 KIŞ
top of page

maviADA 2019 KIŞ


maviADA BASILI DERGİYLE YAYINDA

*

İnternete parelel olarak çıkacak derginin ilk sayısı OCAK 2019'DA...


Dergi yeni yılın ilk ayında maviADA YAZARLARININ SEÇME YAZILARIYLA dört yıldır ara verdiği basılı dergi sürecine yeniden başlıyor.


İstanbul merkezli dergi, çağın değiştiğini, yayıncılığın yeni bir tekelin İnternetin güdümünde olduğunu kabul ettiklerini, ama kağıda dökülmeyen yazının asla o sihri yaratamayacağını söyleyip ikili yayına başladıklarını duyurdu. Bağımsızlığını sürdüren maviADA birkaç emekçisinin gücüyle ayakta duruyor, bu nedenle de dergide öncelik maviADA yazarlarının. Dergi herkese açık, tek koşul maviADA İNTERNETTE yazan yazar olmak gerekli. Çünkü yazıların ağırlığı oradan seçiliyor.



Öncelikle maviADA İNTERNETE,(www.adadergi.com) yani ADA Günlüklerine katılan yazarlara yer verecek dergi, 16 yıldır sürdürdüğü misyonuna devam edeceğini belirtiyor: Düş görmemeli, popüler kültürden kurtulmak olanaksız, ama biz yenilere destek vermeyi, onlara okul olmayı, sermayenin dayattığından başka alternatifler üretme arayışımızı sürdüreceğiz, diyorlar.


Dergilerin yazarı, şairi okura ulaştırmakta hala en etik ve güvenilir yol olduğunu söyleyen dergi yetkilileri, basılı yayına da başlamanın devletlerin bile karşı duramadığı tekelleşen global sanata karşı minik de olsa bir karşı duruş, bir mazlumlar arkadaşlığı olduğunu söylüyorlar.

Gerçek okur, gerçek yazarı hala dergilerde tanıyor, diyorlar.

Etiketler:

22 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

UZATMA

1/3
bottom of page