Sanatın Gerekliliği: DOSYA
top of page

Sanatın Gerekliliği: DOSYA

Güncelleme tarihi: 24 Oca 2022

HERKESE AÇIK DOSYA

/

maviADA / sanatın gerekliği / DOSYA

Mağara devrinden bu yana İNSAN, yaptığıyla yaşamına yararlılık yanında bir estetik katmak istemiş. Duvarlara çizilen ilk resimler bugünkü çok yönlü ve çok türevli sanatın da temeli...


Bakmayın bizdeki okullardan sanat felsefe derslerini kaldırmak ya da azaltmak gibi kimi garip uygulamalara, Sanat, çağdaş uygarlığı vazgeçilmezi gören bütün ulusların da paydası, her dönem de bireylerin temel kaygısı olmuş.


Çünkü sanat insanın yaratılışında olan güzelliğin somut halidir. Kahvaltı masasına koyduğunuz gülü yemek değildir düşünceniz, bir güzellik istencidir ve sanatsal ilginizi gösterir.


Güzel bir müzik sadece ruhunuzu okşamaz, sizi olumlu düşüncelere, güzellik idealinize de taşır. Güzel bir kitap, güzel bir resim sadece hoşça zaman geçirmenizi sağlamaz, olması gereken hayatları düşlemenize, hatta kurmanıza kapılar aralar.

...ve sanatsal uğraşlar giderek anlamsızlaşan hayatınıza amaç, size benzeyen insanlara ulaşmanıza sağlayarak yalnızlığınıza yanıt olabilir. Daha da önemlisi sıradan bir insanken özel ve önemli bir insana dönmenize yardımcı olacak dende de sihirlidir. örnek mi arıyorsunuz, çok... Sanatçıların özelini biraz araştırın ya da en parlak örnek FRİDA'nın hayatını okuyun.


maviADA "Sanatın Gerekliliği"ni hem 21 Ocak 2020'de yapılacak etkinlik konusu,

hem de DOSYA çalışması olarak seçti.


Herkese açık...

/

Şenol Yazıcı



/

"FRİDA"

SANATIN GEREKLİLİĞİ

*


KATILANLAR:


Nurten Bengi Aksoy

Fuat Özgen

Nurdan Aladağ

Fadime Yıldırım Karoğlu

Niyazi Uyar



(TIKLA VE OKU)




21 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

MESUT KARA

1/3
bottom of page