Sevgi Emekle Güzelleşir
top of page

Sevgi Emekle Güzelleşir

Sevgi Emekle Güzelleşir.

Sevgi emekle güzelleşir. Aşk ise sevgi hamurunda yoğrularak pişerek olgunlaşır tatlanır ve kalıcı olur.

Yani sevgisiz aşk sadece tensel haz olur. Onun içindir ki içinde emek olmayan sevgi olmayan aşklar balon köpüğü gibi bitmeye mahkumdur.

Oysa aşk, sevdiğiniz kişinin tebessüm eden yüreğinde açar.

Hayat aslında bizlerin bakış açısına verdiği değere göre değişir. İnsanların kendi mutlulukları da bakış açılarına göre değişir. Sevgi ile sunulan bir demet papatya insanı mutlu ederken belki diğer tarafta kendisine hediye edilen elmas yüksüğün taşı küçük diye hayıflanıp mutsuz olan insan olacaktır karşınızda.

Şöyle bir örnek vereyim. Evin bahçesinde daha doğrusu saksıda çilek ekmiştik. Bir tek çileği kopardık. Aman tanrım mis gibi kokuyor. Aynı gün eşimin manavdan aldığı bir kilo çilek temizlenmiş yıkanmış masada duruyordu. Hiç kimse o çileklere bakmadı bahçeden kopardığımız çileği dörde bölüp yedik. O minicik çilekten aldığımız lezzet inanılmazdı. Çünkü içinde emek vardı. Her gün nasıl büyüdüğünü görmek vardı. İşte onun içindir ki insanın sevdiği emek verdiği şeyler değerlidir. Önemlidir.

Hani Mevlana demiş ya " Marifet taşa bakan gözlerin çiçekleri görmesidir" diye. İşte insanı mutlu eden şeyler sizin bakış açınıza göre değer kazanır. İçinde sevgi ve emek olmayan bir şeyin maddi değeri ile ilgilenmiyorum. Unutmayın hayat sizin sahip olduklarınıza göre değil sizin bakış açınıza göre değer kazanır.

Dünyanın güzelliğine, yaşamın hamuruna sevgi katanlara teşekkürler. Dünya sizlerle güzel.


(Semihat Karadağlı)


76 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
1/3
bottom of page