AVATAR 2- SUYUN YOLU
top of page

AVATAR 2- SUYUN YOLU

maviSİNEMA

*

İMDb PUANI: 7,6



Yönetmen: James Cameron

Yapım Yılı: 2022

Ülke: ABD


Aksiyon

Bilim Kurgu

Macera



2009 yılında tüm dünyadaki sinemaseverlerin beğenisinin kazanan, yakaladığı gişe başarısı ve inanılmaz görselleriyle dikkat çeken bir film vizyona girmişti: Avatar. Dünyaca ünlü Kanadalı yönetmen James Cameron tarafından yönetilen film, 2,92 milyar dolarla tüm zamanların en çok hasılat yapan filmi olmuştu. İşte tüm dünyadan milyonlarca sinemaseverin uzun süredir heyecanla beklediği yapımın devam filmi, kısa süre önce vizyona girdi.

Yine James Cameron tarafından yönetilen “Avatar: Suyun Yolu” (Avatar: The Way of Water) isimli film, uzun bir bekleyişin ardından izleyici karşısına çıktı. Haliyle, yıllar önce sinema dünyasında önemli bir etki bırakan Avatar filminin devam hikayesi, sinemaseverler ve sinema eleştirmenleri arasında da heyecan yarattı ve farklı görüşlere neden oldu.

İlk film gibi büyük harcamalarla yapılan film, yine ilkinde olduğu gibi büyük bir gişe başarısı yakaladı. Önceki film her ne kadar ağırlıklı olarak animasyon tarzı olsa da de sert savaş sahneleri nedeniyle çocuklara çok da uygun olmadığını görüp bu kez kahramanlarının bazılarını çocuklardan seçen, belli ki kendi kuşağını yaratmayı ve geleceğin çocuklarını da yakalamayı hedefleyen film, yeni devam filmlerinin geleceğinin müjdesini de veriyor.

Nitekim sonraki filmlerin gösterim tarihleri bile açıklandı.

Anlaşılan AVATAR' da SÜPERMEN, BABA, STARWARS, HERRY POİTER, YÜZÜKLERİN EFENDİSİ... gibi birkaç on yıllık yeni kuşakların efsanesi olacak. Umalım tekrarın pekiştiren yanı kadar, bıktıran yanını da görür yatırımcılar.

O güne kadar bu parlak fikrin tadını çıkarın.

Hadi cılkı çıkmadan tüm aile ekran başına...

İyi seyirler.



*


Na'vi'nin, BKA'nın Pandora'yı işgalini püskürtmesinden on altı yıl sonra Jake Sully, Omatikaya klanının şefi olarak yaşar ve Neytiri ile bir aile kurar. Örümcek, Pandora'da doğan Albay Miles Quaritch'in insan oğludur. Na'v'ın dehşetiyle, yeni liderleri Frances Ardmore liderliğindeki RDA, Dünya ölürken Pandora'yı doldurmak için geri döner. Yeni gelenler arasında, Quaritch Recombinant liderliğindeki ölü insan askerlerin anılarıyla aşılanmış Na'vi avatarları olan Rekombinantlar var. Bir yıl sonra Jake, BKA'ya karşı bir gerilla kampanyası yürütür. Bir kontrgerilla görevi sırasında Quaritch ve astları, Jake'in çocuklarını yakalar.

*

JaAvatar: Suyun Yolu (Özgün adı: Avatar: The Way of Water), James Cameron tarafından yönetilen ve yapımcılığını 20th Century Studios'un üstlendiği ABD yapımı epik bilimkurgu filmidir.[3][4] Cameron filmin yapımcılığını Jon Landau ile birlikte üstlenirken, Josh Friedman ilk başta Cameron'ın ortak yazarı olarak duyurulmuştu; daha sonra Cameron, Friedman, Rick Jaffa, Amanda Silver ve Shane Salerno'nun ayrı senaryolara atfedilmeden önce tüm devam filmlerinin yazma sürecinde yer aldıkları ve nihai belirsiz film jeneriklerini yazma halinde oldukları açıklandı.[5][6][7][8]


Açıklandığına göre oyuncular Sam Worthington, Zoe Saldana, Stephen Lang, Giovanni Ribisi, Joel David Moore, Dileep Rao, CCH Pounder ve Matt Gerald, ilk filmdeki rollerini yeniden canlandıracakken, Sigourney Weaver farklı bir rolle geri dönecektir.[9]


Başarılı olursa Avatar'a devam filmi çekmek istediğini belirten Cameron, ilk filmin yaygın başarısının ardından 2010 yılında ilk iki devam filmini duyurmuştu ve o zaman için ikinci filmin 2014'te vizyona girmesi hedefleniyordu.[10][11] Bununla birlikte, (birincisine) üç devam filminin daha eklenmesi ve daha önce hiç elde edilmemiş bir başarı olan sualtında performans yakalama sahnelerini filme almak için yeni teknoloji geliştirme zorunluluğu, mürettebatın üzerinde yazım, yapım öncesi ve görsel efekt konularında daha fazla çalışmaya zaman tanımak için önemli gecikmelere yol açtı.[12] Filmin ön çekimleri 15 Ağustos 2017'de Manhattan Beach, California'da başladı, ardından 25 Eylül 2017'de Yeni Zelanda'da Avatar 3 ile eşzamanlı ana çekimler yapıldı; çekimler, COVID-19 pandemisi nedeniyle prodüksiyona ara verilmesine rağmen, üç yıldan fazla süren çekimlerin ardından Eylül 2020'nin sonlarında sona erdi.

Filmin sinemalarda gösterimi sekiz defa gecikmeye maruz kalmış ve en sonuncu gecikme 23 Temmuz 2020'de gerçekleşmişti;[13] en son 16 Aralık 2022'de vizyona girdi. Sıradaki üç devam filmi sırasıyla; 20 Aralık 2024, 18 Aralık 2026 ve 22 Aralık 2028'de yayınlanacaktır.[14][15]


Konu

Na'vi'lerin Pandora'daki[a] RDA işgâlini püskürtmesinden on altı yıl sonra Jake Sully, Omaticaya klanının şefi olarak yaşamaktadır ve oğulları Neteyam ve Lo'ak, kızı Tuk ve evlatlık çocukları Kiri (Grace Augustine'in hareketsiz avatarından doğmuş) ve ölen Albay Miles Quaritch'in Pandora doğumlu insan oğlu Spider ile birlikte Neytiri ile bir aile kurmuştur. Na'vi'yi dehşete düşüren, yeni liderleri General Frances Ardmore liderliğindeki RDA, Dünya ölürken Pandora'yı kolonileştirmek için geri döner. Yeni gelenler arasında ölen insan askerlerin anılarının zihinlerine yerleştirildiği Rekombinantlar olarak adlandırılan Na'vi avatarları da vardır. Quaritch'in rekombinantı askerlere liderlik etmektedir.

Bir yıl sonra Jake, RDA'ya karşı bir gerilla savaşı yürütmektedir. Bir kontrgerilla görevi sırasında Quaritch ve astları, Jake'in çocuklarını yakalar. Jake ve Neytiri gelir ve onları serbest bırakarak Quaritch'in birkaç askerini öldürür, ancak Spider, onu oğlu olarak tanıyan Quaritch tarafından esir alınmaya devam eder. RDA'nın Spider'dan bilgi alamaması üzerine Quaritch, onu kendi tarafına çekmek için oğluyla zaman geçirmeye karar verir. Buna karşılık Spider, Quaritch'e Na'vi kültürü ve dili hakkında rehberlik eder.

Spider'ın nerede olduğuna dair bilgisinin yarattığı tehlikenin farkında olan Jake ve ailesi, kendilerini Omatikaya'dan sürgün eder ve Pandora'nın doğu kıyısına çekilir ve burada Metkayina klanına sığınırlar. Orada aile, resif insanlarının yollarını öğrenir, Kiri, denizle ruhani bir bağ kurar ve Lo'ak, şef Tonowari'nin kızı Tsireya ve karısı Ronal ile arkadaş olur.

Kiri'yi kavgaya dönüşen bir tartışmada Tonowari'nin oğlu Aonung'a karşı savunan Lo'ak, Jake'in ısrarı üzerine özür diler. Aonung ve arkadaşları daha sonra Lo'ak'ı bir deniz avcısının bölgesine gitmeye ikna eder ve onu orada yalnız bırakır. Lo'ak, köpek balığı benzeri bir tür olan bir avcı yaratığın saldırısından kurtulur ve Metkayina'nın ruhani kardeşleri olarak gördüğü zeki ve pasifist balina benzeri bir tür olan Payakan adlı bir Tulkun ile arkadaş olur. Döndükten sonra Lo'ak, gezinin suçunu üstlenerek Aonung'un arkadaşlığını kazanır, ancak Payakan'ın Tulkunlar arasında dışlanmış olduğunu öğrenir.

Daha sonra Kiri, Metkayina'nın sualtı Ruhlar Ağacına bağlanır ve bilinci Pandora'da yaşayan biyolojik annesi Grace ile ruhsal olarak "buluşur". Bağlantıya bağlı trans sırasında Kiri bir nöbet geçirir ve bilincini kaybederek neredeyse boğulma tehlikesi yaşar.

(...)

Etiketler:

10 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

BARSELONA

1/3
bottom of page