Trabzon'da Sergi
top of page

Trabzon'da Sergi

Güncelleme tarihi: 5 Ara 2020



Çoktandır görsel sanatlar ucube, şiir ve romansa kötülüklerin kaynağı gösteriliyordu. Ne zamandır sevindiren bir müjde yoktu ama sanatı ve çağdaş düşünceyi tu kaka saymayı başarmıştık. Algı tamamdı. Fazıl Say'ın konserine devlet yetkilileri gidince ülkece şaşırmak oldurulan bu havanın sonucu değil miydi sonuçta?


İşin mi yok, millet ekmek derdinde... Kağıt can yakıyor, resim baştan beri pagan inanışların devamı ve yasaktı. Zaten felsefe de insanı bozardı...


Büyük kentlerde buysa, hesaplayın taşrayı...


Felsefeyle, kültürle sanatla uğraşanlar herhalde dükkanı kapattı ya da kapatmayı düşünüyordur... Öyle ya asgari ücret 2000, gramajı düşük ekmek 1,5, et 80, biber 25, soğan 6, patates 5 lirayken, bu iklimde sanat, düşünce nereye düşer ki?


Bugüne bir daha ne zaman geliriz bilinmez ama mağara devrine dönüp sıfırdan başlayacağız, görünen...


Öyle umutsuz yani...

Hepten öyle değilmiş. Oldurulan cemresi olmayan zemheriye inat taşrada bile güzel şeyler oluyor.


Trabzon Akçaabat Belediyesi destek verdi ve Trabzon'un yetiştirdiği ünlü ressamlardan Haydar Durmuş 36. kişisel resim sergisini Akçaabat Belediyesine ait Resim ve Fotoğraf Müzesinde açtı..

20 Ocak 2019 tarihine kadar açık kalan sergiye ilgi yoğundu. Sergi açılışına; Trabzon eski Milletvekili Volkan Canalioğlu, Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Akçaabat Kent Konseyi Başkanı Mehmet Salih Köse, Akçaabat Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Turhan Bektaşoğlu, STK temsilcileri, Trabzonlu çok sayıda sanatçı ve sanatsever katıldı.

Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen konuşmasında; "Kültür, sanat ve turizm şehri Akçaabat olarak, sanatsal faaliyetlere önem veren bir belediyeyiz. Bir şehir sadece altyapı, üst yapı gibi fiziki yatırımlarla değil, sanat ve kültürle olur. Akçaabat'ta böyle güzel bir sergi açan sanatçı Haydar Durmuş'a teşekkür ediyorum." dedi.

Sergide konuşan sanatçı Haydar Durmuş "Akçaabat’ta sergi açmaktan dolayı mutlu olduğunu, sanata ve sanatçıya destekleri büyük olan Belediye Başkanımız Şefik Türkmen ve ekibine, ressam sanatçı arkadaşlarıma, serginin açılmasında emeği geçen herkese ve katılımcılara teşekkür ederim." şeklinde konuştu.


İnsan varsa umut da vardır.

16 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Sergi

1/3
bottom of page