top of page

YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN

Şenol YAZICI

*

BU MAÇIN KAZANANI ATATÜRK


Galatasaray ve Fenerbahçe Arabistan'da Riyad'ta yapacakları, seçilen yer nedeniyle uzun süre tartışılan Süper Kupa maçına dakikalar kala, Suudi yönetiminin formalardaki Atatürk temalı poster ve afişlere yasak getirmesi üzerine takımlar maça çıkmama kararı aldı ve yurda döndü.

Yansıyan bu. Gerçek nedir? Bir 40 milyon dolar sözü geçiyor, aslı nedir?

Ne, kim neden oldu da onca gösterişli stadyumumuz, bunca futbol ilgilisi seyircimiz varken neden Arabistan'da oynanıyor bu kupa?.. Bunları ve diğer ayrıntıları zamana bırakalım, manzaraya bakalım:

Şimdiden 2024 ışıl ışıl bir başka görünüyor.

Mucize gerçekleşiyor; ruh geri geliyor demek.


Yılbaşı, gerçekte kış gününde bir gülümseme, bir moral kazanma şansı veren; derin düşününce, nedir bu kırmızı aşkına yol açan saçmalık diyeceğiniz; içini ancak sizin doldurabildiğiniz şahsa özel bir kutlama günü değil artık, bir ulusa göre özel bir anlam kazandı, millileşti.


Tarih, tarih olalı ülkem böyle yılbaşı görmedi.


Bahçeli ve Cumhurbaşkanından henüz ses yok, ama Ömer Çelik bile alkışladı, önce Riyat'taki futbolcularımızın, ardından bütün futbol kulüplerinin ve tüm ülkenin, Türkiye'nin ulusal onuruna sahip çıkışını.


Şimdi tam zamanı; AKP isterse olmayacak şey mi var? Yıllardır, dünyaya inat, çocukları sabit saat uygulamasıyla karanlıkta okula gönderen onlar değil mi? Bundan böyle 29 ARALIK bizim özel miladımız olsa ya... Ne yani, bizim yılbaşı tatilimiz 29 Aralık'ta başlayıp 2 Ocak'ta bitse, Namık Kemal diyesi; kıyamet mi kopar?

Aksine tatil cenneti ülkemiz bir güzellik daha kazanır.


2015, 1o Kasım tarihli Atatürk Parlayan En Büyük Yıldızımızdı adlı yazımda; zorlama sevgi olmaz demiştim.





Kanunla yasayla olmaz, içten gelmeli...


Öyle olmadı mı, kendiliğinden doğmalı aşk... O zaman uğruna ölünür.

Demek kısmet bugüneymiş...


Orda olanları bir gözünüzde canlandırın; 22 tane futbolcu, 5-10 yönetici, ancak birkaç ekmeği derdinde taraftar; ülkenden uçak hızıyla 4 saat uzaktasın ve 90 dakika bir onursuzluğa katlansan milyonlarca dolar cebinde... Ne zor değil mi?

Sen futbolcusun, asker, politikacı değil, al paranı...

Demediler.

Kazanan ATATÜRK oldu.


Biz tarafımızı, 1919 Mayısında seçtik. Yönümüz ATATÜRK'ün çizdiği yol; çağdaşlık... Siz bakmayın bu bölünmüş, parçalanmış halimize. O aramızdaki parti çekişmeleri, türlü iktidar hesapları, kayıkçı kavgası... Hele siz bizim bayrağımıza, ATA'mıza, vatanımıza ciddi ciddi bir dokunun da görün... vaat ettiğiniz ne olursa başınıza çalar, kapıyı çarpıp gideriz.


Görünen yılların en güzeli, en hayırlısı olacak gibi duran 2024 herkese kutlu olsun.

Etiketler:

20 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
1/4

mavi

ADA

2002

Hayat ve Sanat

Emek veren herkesin ADAsı

  • LinkedIn - Beyaz Çember
bottom of page