top of page

Yalnızlık


Yalnızlık mükemmel değil mi ?

Kimseye ihtiyacın yok çünkü. Kimseyle ilgilenmek zorunda değilsin. İstediğin her şeyi yaparsın. Kimsenin fikrini almana gerek yok çünkü yalnızlığı seviyorsun. Kalabalık ortamlar rahatsız edici geliyor. Çünkü samimiyetsiz olduğuna inanıyorsun. Yalnız insanlar ya asosyaldir yada çekingen. Ama en iyi arkadaşlardandır bunlar. Bazen de en kötü arkadaşlardan. Bazıları sevgiye ihtiyaç duyar bazılarının umrunda bile olmaz sevgi. O sevgiye ihtiyaç duyan kişi. Mükemmel kişidir onla ikili bir şekilde istediğin gibi konuşursun. En samimi ortamdır sen böyle iyi birini bulduğun için sevinirsin o da seni bırakmayacak bir kişi bulduğu için. Ama sıkıntı şurada olur. O seni bırakmasın diye gereksiz şeyler yaparsın. Kendince mantıklı sebeplerin vardır. Üzmek istemezsin onu, ama kendin üzülürsün ama ona gene söylememeye çalışırsın içine atarsın ama. Dayanamazsın… İnsan sevgiye ihtiyaç duyar. İlgiye ihtiyaç duyar. Eğer sen kafanın içindekilerle yaşarsan bir süre sonra kafa kalmaz. İçindekileri anlatman lazım ama yok, yalnızsın yada güvenmiyorsun. Güvenmemek daha kötü eğer güvendikten sonra yıkılırsan çok daha kötü. Bir daha kime güvenebilirim dersin kendi kendine konuşursun kendine cevap vermeye başlarsın kendinle sohbet edersin. Delirirsin hatta. Hiçbir şey düşünüldüğü kadar güzel değildir. Yalnızlık da güzel değildir. Güzel hissetmenin sebebi sana darbe vuracak bir insanın olmamasıdır. İçin rahattır.

Ama sana gereken tek şey: Sadece sevgidir. Çok sosyal bir insan olman da önemli değil. Arkadaş her yerde var. Sevgili her yerde var. Yoldan geçen biriyle ufak bir diyoloğa girip arkadaş edinirsin ama dost kolay olmaz. Dost dediğin seni üzmekten korkar senin için kendini üzer ama umarsamaz devam eder konuşmaya ,bırakmamaya çalışır ve eğer gerçekten seviyorsa ve dostu olarak görüyorsa senin için ölümü bile göze alır.

Bu hayattaki en acı kayıp nedir? Zengin bir insana sorsan malım mülküm diyebilir. Allah inancı fazla olan bir insana sorsan inancımı kaybetmek der. Dostu az olan bir insana sorsan anne, baba harici dostum der. Gerçek sevgi bırakmamak ve devam etmektir ne olursa ne yaşanırsa yaşansın kimisi acizlik olarak tanımlar bunu zayıflık olarak tanımlar seni üzen kişiden intikam alman gerektiğini söyler ama bu kötülüktür iyi insan ise affeder merhamet eder ve o kişiyi üzmek yerine sevgi verir ve ilişkisine devam eder. Kimse göründüğü kadar mutlu değil herkesin problemi vardır. Önemli olan probleme çözüm bulmaktır. Kafasında onu büyüterek değil yardım alarak sevgi alarak çözüm bulmaktır. Sevgi en iyi çözümdür.

Etiketler:

82 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
1/4

mavi

ADA

2002

Hayat ve Sanat

Emek veren herkesin ADAsı

  • LinkedIn - Beyaz Çember
bottom of page