top of page
1/1074

Seni – Yalnız Seni

(1861 – 1941)

Rabinranath TAGORE

*


Seni – yalnız seni der yüreğim Yalnız seni – yalnız seni – yalnız seni Günümde gecemde nice tutkularım Seni der – yalnız seni – yalnız seni Bir ışık dileği şavklanır karanlıklarda Derininden derininden seslenir bilincin Yalnız seni der – yalnız seni – yalnız seni Nasıl çarparsa vargücüyle karayel Durgunluğa suskunluğu -son- diye Öyle çarpar aşkına başkaldırışım Öyle çarpar – öyle ses verir acılı : Yalnız seni der – yalnız seni – yalnız seni – yalnız…


(Tarık Dursun K çevirisi)



Rabindranath TAG 1861’de Kalküta’da doğdu. Zengin bir Brahman’dı. Edebiyatla çocuk yaşta ilgilendi. 1878’de İngiltere’ye gitti. Londra’da University College’da hukuk öğrenimi yapmak istiyordu. Ama kısa süre sonra Hindistan’a döndü ve ilk kitabı Bir Şairin Masalı’nı yayımladı.

Tagore, 1913’de Nobel Edebiyat Ödülü’nü aldı. İki yıl sonra da Sir unvanıyla ödüllendirildi. Resim ve müzikle de ilgilendi, sanatın bu dallarında da eserleri vardır.

1941'de vefat etti.


Nobel ödüllü Hintli şair Tagore’u Türkçe’de okumamızı sağlayan başlıca kişi hiç kuşkusuz politik kimliğinin dışında edebiyatçı yönüyle de tanıdığımız siyasetçi Bülent Ecevit olmuştur.

16 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
1/2

mavi

ADA

2002

Hayat ve Sanat

Emek veren herkesin ADAsı

  • LinkedIn - Beyaz Çember
bottom of page