top of page
1/1074

GÜNÜMÜZÜN YERLİ DİZİLERİ BİZE NE SÖYLÜYOR?


Özgür KARAKAYA


*



“Metalar dünyası büyüdükçe insanların dünyası küçülür” –K. MARX


İstemediğiniz biriyle evlendirilmişseniz hayat boyu onu kabul etmeniz istenir. Kötü bir olay yaşamışsanız içip etrafı dağıtmanızda sakınca yoktur. Sevdiğin kişi başkasıyla evlendiyse onları rahatsız edebilir ve yuvalarını da bozabilirsiniz. Kötüler daima güçlüdür. İyilerse ezilmelidir.


Yapımlarda yeni elbiseler, yeni ayakkabılar gösterilir, alışveriş için hep lüks yerler tercih edilir .Bütün suç kadına yüklenilir .Birilerinin kuyusunu kazan insanlar, gerçek yüzlerini saklayarak dolaşırlar. Suçta bir iki kişinin üzerine yıkılır.


Kavga edenler, şiddet uygulayanlar, hırsızlık ve gasp yapan başrol oyuncuları da güler yüzlü, yakışıklıdır. Anneler hep despottur, babalar ise sert ve anlayışsızdır. Çocuklarsa her zaman haklıdır. Kaynanalarsa hep kötüdür, sürekli olarak damadının, gelininin kuyusunu kazarlar.


Paranın nereden ve nasıl geldiğinin önemi yoktur. Harcama yaparken hep cömert olunmalıdır. İş yerleri rezidans olmalıdır, işçi ve esnaf rollerine yer verilmez. Sıradan ortalama bir hayata yer yoktur.. Ya diptedir, ya üstedir. Bunun ortası yer almaz.


Gençlerin haklı olduğu , haklı çıktığı başına buyruk hareket etmesi ve kız erkek meseleleri dışında başka dertleri olmadığı anlatılır. Lüks yaşama özendirerek, insanların hayali maddiyat olduğuna dikkat çekilir. Yalılar,villalar amaçtır. İnsanlar da olağanüstü lüks yaşama yüzünü döner.


Kapitalizmin yaşam biçimi gün yüzüne çıkar. Bireyselleştirme, yalnız bırakma, kimseye güvenmeme, bilinçten yoksun bırakma vardır.


Özgür Karakaya

8 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
1/2

mavi

ADA

2002

Hayat ve Sanat

Emek veren herkesin ADAsı

  • LinkedIn - Beyaz Çember
bottom of page