BAK GÜLÜM
top of page

BAK GÜLÜM

Güncelleme tarihi: 5 Kas 2019


Niyazi UYAR / Bak Gülüm

Bak gülüm sen hiç düşünmüyorsun, davranışlarının sonu nereye varır umurunda değil; sen hiçbir şeyin farkında değilsin, hiçbir şeyin bilincinde değilsin; ben diyorum ki sen, “benden sonra tufan,” diyorsun!


Bak gülüm, sen görmüyorsun, her şey bir bir yok ediliyor, bütün tekmil güzellikler, değerler tüketiliyor, farkında değilsin. Sadece gözlerin görmese iyi, öte yandan kulakların da duymuyor. Birileri sana sesini duyurmak için yırtınıyor, sesine kulak vermiyorsun, duymazdan geliyorsun.


Bak gülüm, Allah’ın sana verdiği beynin kafanda gereksiz ağırlık yapıyor. Onun sendeki görevi, vücudunda çok bir işlevi olmayan apandistin görevi kadar.


Bak gülüm kolay inanıyorsun, seni kandırmak çok kolay, azıcık beynini kullanıver ne olur? Bak çocukların var, torunların olacak belki yarınlarda. Sen onların geleceğini çalan bir hırsızsın! Aynen sen bir hırsızsın, hepimizin geleceğini çalıyorsun! Ne olur azıcık sorumluk duy, ne olur azıcık sorgula! İnsan “acaba” demeyi bilmeli, “acaba” diyerek şeytanın avukatlığını yapmalı, bazı icraatların muhalifi ol, körü körüne her şeye “tamam,” deme. Her şeye “tamam” demek her şeye inanmak “insan düşünen bir hayvandır,” diyen Aristo’nun söylemine aykırı düşüyor. Beyninde çok olmasa bile her daim birkaç çengel asılı durmalı.


Bak gülüm sen tepeden tırnağa çelişkilerle dolusun. 12 Eylül Anayasasına yüzde 92 oranında onay verdin, sonra da bu anayasa antidemokratik deyip-güya- daha demokratik anayasaya evet dedin. Sen gülüm bilerek veya bilmeyerek daha çok özgürlük, daha çok demokrasi, daha çağdaş ülke olsun, diye elde edilen bunca değerin kadir kıymetini bilmedin. Sen gülüm cumhuriyetin, kadir kıymetini bilmedin, güzel insanların canları pahasına, elde ettikleri kazanımların kadir kıymetini bilmedin. Sen her şeyi bir çırpıda harcadın, sen tepeden tırnağa çelişkisin!


Sen gülüm okullarda eğitim kalitesinin bu kadar düşmesine hiçbir şekilde sesini çıkarmadın. Çocuğunun okul tercihini dikkate almayıp çocuğuna uygun gördükleri her şeye “tamam” dedin. Senin için eğitimde geriye gidişin hiçbir önemi yok. Mesela Pisa’da 70 ülke arasında bizim 50. sırada olmamızın bile bir önemi yok. Çocuklarımıza dayatılan hurafelere bile diyeceğin hiçbir şey yok senin.

Benim talihsizliğim senin gibi aymazlarla aynı gezegende yaşamak!


Bak gülüm, sen günlük, anlık çıkarını düşünüyorsun, sende gelecek kaygısı yok, sen günlük çıkarın için bütün değer yargılarını ayaklar altına alan bir makyavelistsin! Sen fırsatçısın, menfaatçisin, sen bir oportünistsin!


Sen gülüm, suçlusun demeye dilim varmıyor; ama sen yukarıdan aşağıya, tepeden tırnağa suçlusun! Sen canım bizim, çocuklarımızın, torunlarımızın daha güzel yarınlarda yaşamasını yok ettin!


25 Eylül Bayraklı











63 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
1/3
bottom of page