Güzellerin Organiğini Bulmak Artık Çok Zor
top of page

Güzellerin Organiğini Bulmak Artık Çok Zor


Eskiden gelin adayları, güngörmüş, devran geçirmiş, bıçkın kadınlar tarafından test edilirdi. Yani bir tür kalite kontrolü. Bunun en iyi sınandığı yer de hamamdı. Hamamda adayın yarı çıplak vücudu uzaktan da olsa incelenir. Cildi nasıl, bacakları, bel orantısı, kaşı gözü, boyasız nasıl görünüyor; en önemlisi de göğüslerin ebadı göz kararı da olsa ölçülürdü.

Şimdi nerede böylesi bir kontrolden yarım yamalak da olsa geçecek bir kız. Saçlar o kadar sık ve değişik renklere boyanıyor ki, aslını kendisi de unutuyor. Göz rengi desen şıppadanak lens takıyor çıkarıyor. Mavi mi ela mı menekşe mi belli değil. Ama durgun donuk bakışlardan, yapma olduğunu, benim gibi eksperler hemencecik anlıyor.

Vücut desen abur cubur sağlıksız ve paket gıdalar sonucu ya çöp ya da lök gibi. Bacaklarını görmek ise mümkün değil. Hepsi kot giyiyor.Çarpık mı, eğri mi, mevzun mu, lobut mu anlayana aşkolsun.

Demirli, süngerli sutyenler sonucu göğüs ebatları da meçhul. Takma kirpikler, masklı dişler, peruklu saçlar... Kara kaş, kara göz, kalem kaşlı gibi tasvirler tarih oldu. Şimdi kaşı tıraş edip boya kalem ile kaş yapıyorlar. İnsanın midesi bulanıyor. Maskara, rimel, fon dö ten, far, ruj, allık...yüz değil boya fabrikası teşhir vitrini.

Tamamen kapitalist dünyanın kozmetik sanayini çalıştıran ve fakat bu tüketimin bir piyonu, esiri olduğunun asla farkında olmayan ve olamayacak olan bir kuşak. Ve hepsinin teni uçuk, soluk, hastalıklı. Zira yedikleri sağlıksız gıdalar sonucu kan yok vücutlarında ki yüze de yansısın.

Nasıl ki gıdalarda organiğini, doğalını bulmak artık çok zor ise kızların da organiğini bulmak imkansız hale geliyor..Artık onları da tasnif ederken "Halis muhlis köy kızı, anasından olduğu gibi" diyeceğiz herhalde.Ya da sonraki kuşaklar diyecekler. Bünye böyle de beyinleri düzgün mü? Dilleri de bir acaip, -Çaavv, kanka, ayktım, slm, tm,jojo,kontratlı,lanet halkası, lokobi çukobi...gibi bilmecelik sözler...

Ve bütün uğraşıları ellerindeki telefon ile sosyal medyada saatleri değil günleri boğazlamak. Umutsuz, hırçın, beklentisiz, günübirlik yaşayan ruhsuz, sevgisiz,doyumsuz bir kuşak geliyor. Ve ne hazindir ki bunlar geleceğin anneleri olacak. Olacaklar mı dersiniz.

Ümit yaşarın Paplo Picasso'nun resimlerine atfen dediği gibi: "Gözlerinin güzelliği bir yana / Azı dişlerine bayılıyorum" Bu ucubelere bakarken, mecazi değil gerçekten bayılıyorum.

12 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

MESUT KARA

1/3
bottom of page