Bir Adı GÜN, Öte Yüzü İMERA
top of page

Bir Adı GÜN

Güncelleme tarihi: 6 Mar 2021

/Öte Yüzü

Kadim Kardeşliği Bozanlara İnat:İMERA

/

KİM DEMİŞ Kİ OLMAZ DİYE: İŞTE İMERA

Ne kadar oldu, dilinize dolanacak bir şarkı duymayalı?

Ülkemizdeki çok şey gibi kültür sanat , en çok da müzik rotasız gemiler gibi rüzgara göre bir o yana bir bu yana yalpalıyor.


Yetenekli şarkıcılar, özgün besteler yok mu? Elbet vardır, ama suyun yüzüne çıkmak orada kalmak kolay mı? Bu kirlilikte fark edilmek bile öyle zorken...


Ama birileri yapıyor. İnatla azimle ne olmaz, diyerek....


İşte İmera...

Ve herkesin diline dolanan güzel şarkıları:

Emri Olur

Ne güzel sözdür o, kırk "aşkım"a bedel...

Kandırmayın kendinizi,

Ömrünüzde hiç kalbinden dememişse size biri, boşa yaşamışsınız demektir; atın bir çarpı, yeniden yazın o hayatı...


*


2014'te kolları sıvayıp başlamışlar.


Sosyal alanlarda paylaştıkları çalışmalar ilgi gördükçe hem hevesleri artmış, hem üreticelikleri. Kısa sürede ses almayı başarmışlar... Şimdi de ülkenin dört yanına konserlere gidiyorlar.


Çoğu Karadenizli olan topluluk [Hüseyin ULUSAN - Solist],[Merve BÜYÜKTAŞ - Back Vokal][Yıldıray YANLI - Back Vokal / Bağlama, Cura, Tambur][Berat BAYRAKTAR - Back Vokal / Kemençe],[Cem YAZICI - Tulum],[Barış ENGİN - Perküsyon],[Murat SÖNMEZ - Klavye],[Yiğit İNSAN - Klasik ve Akustik Gitar]' dan oluşuyor.



Kendilerini ve kısa özgeçmişlerini şöyle anlatıyorlar.


"Akıp giden zamanın içinde, Yıldıray YANLI ve Hüseyin ULUSAN tarafından 2014 yılının Ocak ayında kurulan İMERA; ismini Karadeniz coğrafyasına miras kalan dillerden Rumcada ''Gün'' anlamına gelen sözcükten almıştır. Köklerini Karadeniz’in doğasında, geçmiş günlere uzatan İMERA, dallarını gelecek günlere ulaştırmayı ve geleceğe uzanan bu dallarda yetiştirdiği her bir ürünü, sizlere hak ettiği değerlerde sunmayı kendine gaye edinmiştir. Logomuzda, Karadeniz coğrafyasının ve İmera’nın ilham aldığı üç önemli unsuru kullandık. Kullanılan Sümela tasviri tarihimizi, yeşil renkle tasvir edilen ağaçlar Karadeniz’in doğasını, mavi renkle tasvir edilen deniz ise Karadeniz’i temsil etmektedir. Bu 3 unsur ışığının ardından doğan İmera, ‘’Her gün, bir hikâye Karadeniz’de…’’ düşüncesi ile coğrafyamızın tozlu tarihinde kimsenin el sürmediği, kaybolmaya yüz tutmuş ezgileri ve hikâyeleri ortaya çıkarmayı, korunmaya değer otantik yapısı ile müziği korumayı, kendisine hedef edinmiştir. Karadeniz kültürünü temsil etme amacımızın; bilgili olmak, birikimli olmak, çok çalışmak, özverili olmak ve en önemlisi sorumluluk yükünü taşımaktan geçtiğinin bilincindeyiz. Coğrafyamızın kültürel zenginliği ile yürümeye başladığımız bu yolda, popüler kültürle idam edilmiş, sözde Karadeniz müziğine karşı; Karadeniz’de halen yaşatılan çeşitli dillerdeki destanları, ağıtları, türküleri araştırıp, hassas yapılarını bozmadan, yeniden yorumlamayı; evrensel boyuta taşımayı amaç edindik. Bu amaç doğrultusunda, serüvenin ilk basamağı olan ''ENA'' isimli 1. albüm çalışmamızı 2014 yılının Temmuz ayında sizlere sunduk. Rumcada ilk / bir anlamına gelen ''ENA'' isimli albümümüz, yaklaşık 3 yıllık bir çalışmanın ürünüdür. Bu albümde anonim eserlerin yanı sıra çok sayıda beste de bulunmaktadır. Albümümüzde bir çok sanatçı dostumuz ve müzisyen arkadaşımız emek harcamış, bizlere destek olmuştur. Bu uzun yolda desteklerini bizlerden esirgemeyen tüm sanatçı ve müzisyen dostlarımıza, bizleri takip eden siz değerli dostlarımıza sonsuz teşekkür ederiz. Ve diyoruz ki;

Karadeniz'deki sevda, özlem, hasret, kavuşma hikayelerini sizlere sunmak için geldik. Günü kaçırmayın! İmera sizlerle..."


Bu güzel birlikteliğe ve hevese nazar değmezse İmera'yı çok dinleyeceğiz görünüyor.

57 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

MESUT KARA

1/3
bottom of page