Taşın Altına Elini Koymak
top of page

Taşın Altına Elini Koymak

Dün gece bir TV programında bir hekim " Koronavirüs" konusunda, herkesin "elini taşın altına koyması" gerektiğinden söz etti. İpucuydu yazım için.


Toplumun bireyleri, her konuda, her zaman güzel günlerin yaşanabilmesi için elini taşın altına koymalıdır... Genelde koyuyorlar da (!) Ama başka başka amaçlarla, farklı özgül ağırlıktaki, sertlikteki, değerdeki taşların altına..

Kiminin PONZA taşının altındadır eli, ki yormaz, riski azdır, hatta temizler elini. Kiminin "BAZALT" taşıdır yaşamı, git Diyarbakır'a gör neler yaşamış elini taşın altına koyanlar Kiminin en sert, en değerli "ELMAS" taşının altındadır elleri. Git Afrika'ya, gör İnsan Şeytanları'na hizmet eden çaresiz kölelerin işlenmemiş ELMAS taşları altındaki ellerini. Bir de gör işlenmiş "ELMAS" taşının altında duran elleriyle övünen kadınları. Kiminin AŞK taşı AMETİST'in, kiminin çakıltaşının altındadır elleri.

Geçmişte bir " GÖKTAŞI " nasıl değiştirdiyse MAVİ GEZEGEN"i bugün bir virüs de çok daha fazla değiştirmede....

İşte bu konuda, elini ölümcül TAŞın, hatta KAYAnın altına koyan hekimlere, eczacılara, hemşirelere ve diğer risk altında çalışanlara yoldaşlıkla, yandaşlıkla....

Rugenka örnek oldu bana; elini zorlu taşların altından hiç çekmedi, bir de "AMETİST"le sembolleşen "AŞK"tan...



Gülseren A. Demirtaş. İzmir/ Konak 24 Nisan 2020

18 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Sanki Ben

1/3
bottom of page