KORONALI GÜNLER
top of page

KORONALI GÜNLER

Güncelleme tarihi: 27 Nis 2021


3.GÜN


Bu gün sokağa çıkma yasağının üçüncü günü. Sanırım alıştım. Yani ilk iki günün gerginliği yok üzerimde.


Belki her sabah kuş sesleriyle uyanmak, belki baharın doyumsuz güzelliği, belki yanımda oğlumun olması onun manevi desteğini hissediyor olmak ve günlük alışverişimi yapması, belki de kızımın iki kat aşağıda olduğunu bilmek onlarla sürekli irtibat halinde olmak ( telefonla her özledikçe görüntülü konuşmak) ,içimizde büyüttüğümüz ve sevgi ile perçinlediğimiz yaşama sevincimiz, bu günlerin geçecek olması bilinci içimi biraz olsun rahatlatıyor.


Diğer yandan bu gün bir profesör televizyonda konuşurken, bu salgının bir yıla kadar biteceğini, aşı bulununca sorunun büyük ölçüde çözüleceğini söyledi. Tam seviniyordum ki bu ve benzer salgınları önümüzdeki yıllarda da sürekli yaşayacağımızı ve bu durumlara kendimizi alıştırmamız gerektiğini söyledi üstüne basa basa…


Yani geri kalan ömrümüzde, bu toplardan biri gol olacak gibi görünüyor.Ama hangisi bilemiyorum. Hayatım boyunca yaşadıklarından ders çıkarmasını bilen, dersini iyi çalışan iyi bir öğrenci olduğumu düşünüyorum. Tabi ki bu güne kadar yaşadığımız olaylar gibi Coronanın da öğretileri oldu şüphesiz.Şöyle ki ; yaşadığımız salgın, bana gereksiz yere kendimi üzmemeyi, geleceğe dair program yapmamayı, hayatı akışına bırakmayı ve yüreğimdeki yaşama sevinci umut ve sevgiyi daha da büyütmem gerektiğini, anı yaşamanın ne kadar değerli olduğunu öğretti.


Örneğin sabaha sağlıkla uyanmak, pencereyi açıp kuş seslerini tıka basa odama doldurmak. Sonra yorganı çekip ,gözlerimi kapatarak misss gibi havayı ciğerlerime çekerken, hayata bu gün de merhaba demenin güzelliğini yaşamak. Kalkıp bir süre kedimle oynamak, sonra tavşan kanı bir çay demlemek ve çayın eve yayılan muhteşem kokusunu hala duyabiliyor olmanın mutluluğu. Akabinde oğlumla kahvaltı yapmak.


Bunlar rutine binen küçük ayrıntılar gibi gözükse de tecrit günlerinin asıl mutluluk kaynağı olduğunu düşünüyorum. Mutlaka hepinizin rutin olarak yaptığı ve farkında olmadığı küçük ayrıntıların getirdiği mutluluklar vardır. Bir kez düşünün.Ve hayata geçirin küçük mutlulukları...


Coronasız günlerde buluşmak dileğiyle.


Sağlıkla aldığımız her nefes için binlerce kere şükürler olsun dostlar. Size bulaşan tek virüs sevgi olsun dilerim.

15 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
1/3
bottom of page